dilluns, 14 de maig del 2007

Aquests són els nostres candidats

Francesc Mas i Castañé
Vaig néixer a Masquefa. Soc Graduat en Arts Aplicades en Ceràmica, i també estic diplomat en Direcció, Gestió i Administració d'Entitats, Associacions i ONL, i en Comunicació i Informació Ambiental. He participat activament en diverses organitzacions, grups cívics i iniciatives ciutadanes. Soc de l'equip d'Amics arbres · Arbres amics.
Crec que la primera cosa que hauria de fer l’Ajuntament és obrir les portes de bat a bat, escoltar a tothom i mirar d’atendre tant bé com es pugui a totes les persones. Masquefa ha crescut massa i massa de pressa, cal repensar el creixement urbanístic per tal que es faci de manera més pausada i harmònica. Caldria gestionar millor tot el que tenim i dimensionar tots els serveis d’acord amb les nostres necessitats. Cal tenir cura i preservar el patrimoni natural i l’històric de Masquefa. I caldria obrir un debat ciutadà per definir, amb el parer de tota la ciutadania, la Masquefa del futur i la Masquefa que volem i la que no volem.
·
Marcos Sánchez Martín
Naci en Cazalla de la Sierra, Sevilla y vine con mi familia a Cataluña a los 7 años. Estudié Ingeniería y mi actividad es la automatización de sistemas mecánicos. Mis aficiones son el Ajedrez y deportes como el esquí y correr. Soy el Secretario del Club de Ajedrez de Martorell y Presidente de la Asociación de Propietarios de Can Valls. He residido en la Masía de Can Torres, en la calle Concepció, en la calle Verge de la Mercé, en la urbanización de El Maset y en la actualidad en la urbanización de Can Valls, por consiguiente conozco bastante bien las problemáticas de Masquefa y sus deficiencias.
Como principales objetivos podríamos citar: Transparencia del Ayuntamiento y legalidad en sus actuaciones. Crecimiento controlado, y en primer lugar los servicios e infraestructuras. Subvenciones y todo tipo de ayudas para ahorros energéticos. Zonas verdes y parques infantiles de calidad y tamaño considerable, donde se aprecie que prima la calidad de vida sobre los intereses urbanísticos. Una buena gestión en la ayuda a las personas mayores o dependientes. Mejora en la recogida de basuras para eliminar los problemas del sistema actual, y facilitar la separación de elementos reciclables. Potenciación de la cultura en todas sus facetas, tanto intelectuales como deportivas. Y en general encaminar Masquefa hacia un PUEBLO con calidad de vida y concienciado con los grandes problemas que se nos vendrán encima en el futuro, tanto de carácter energético como medioambiental.

·
Dolors Berral i García
Vaig néixer a Màlaga i ja fa molts anys que visc a Masquefa, a Can Parellada. Soc historiadora, arqueòloga. Participo en diverses iniciatives socials, entre d'altres soc col·laboradora de Ràdio Masquefa, membre de la Coordinadora d'Afectats per l'Abocador de Can Mata i representant de la Coordinadora al Consell municipal de participació, ...
Les meves prioritats per Masquefa són: Informar als masquefins i masquefines amb transparència i sense interessos. Procurar un medi ambient net i sa. Realitzar unes infrastructures d'acord amb l'augment de població de la nostra vila. Construccions sense destrossa del nostre entorn natural. Accés a llars d'infants gratuïts per nens i nenes. Ensenyament per adults i immigrants. Atenció a gent gran. Fomentar la cultura les arts i els costums de la nostra vila de Masquefa. També crec molt important la sensibilització de tots sobre el medi ambient, els recursos naturals i una cultura de sostenibilitat i cura del nostre entorn.
·
Alex Gómez i Julià
De Masquefa de tota la vida i amb 34 anys a l'esquena, acabo de tornar del Regne Unit desprès de estar-hi gairebé 3 anys estudiant la seva llengua i cultura. No em considero polític ja que no crec en ells i es per això que vull treballar pel meu poble. Crec que Masquefa necessita una millor administració dels seus recursos ja que el nostre poble ha perdut la seva identitat: no queden zones verdes, no hi ha infrastructures per poguer practicar esports, tenim molt mala circulació, manca de serveis pels vilatans, en definitiva, volem millor qualitat de vida! i volem treballar per canviar tot això! ens ajudes a fer-ho possible?
·
Montserrat Ros i Roig
Vaig néixer a Vilafranca del Penedès i de petita vivíem a la masia de Can Valls. D’allà, envoltats de vinyes, camps de cultiu i d’animals de corral de tota mena, és un dels llocs d’on conservo els millors records.
Per a Masquefa, m’agradaria que no és fes malbé l’entorn i que fos més net, sense els marges i els racons plens de runes i porqueries de tota mena. Que els serveis d’ajuda a la gent fossin més actius. Que es puguin trobar habitatges assequibles per a tothom. Voldria un Ajuntament que t’escolti i sigui més transparent. Vull que totes les persones de Masquefa es sentin com a ciutadans de primera.
·
Esther Sánchez i Valiente
Tinc 24 anys i he viscut tota la vida a Masquefa, molts dels meus familiars son residents, també, a Masquefa, per tant, he pogut contrastar diferents opinions sobre com es i com podria ser aquest poble. Soc graduada en Direcció Hotelera, en l’actualitat estic finalitzant un Postgrau en Gestió i Organització d’ Esdeveniments i, tot just, iniciant la Llicenciatura en Psicologia.
Donat el constant creixement de la població i l’evolució de les seves característiques i necessitats, caldria adaptar en tot moment la distribució dels recursos a la realitat amb la que ens trobem, per aconseguir-ho es imprescindible que hi hagi una comunicació oberta entre els habitants de Masquefa i l’Ajuntament, donant a conèixer a tothom, amb total transparència, quines son les possibilitats reals que es poden oferir i com s’estan gestionant els recursos. S’ha de vetllar per la preservació i desenvolupament de les infraestructures i, considero, que s’hauria de posar especial atenció en aspectes com la salut i, també, en fomentar l’educació i formació dels joves, ampliant l’oferta d’activitats lúdiques, esportives i culturals; d’aquesta manera potenciarem l’activitat del poble i ensenyarem a aquells que seran el “cor de Masquefa” a que facin el mateix en el futur.
·
Francina Marchena i García
Sóc nascuda a Algodonales, Càdis, i visc a Masquefa des que tenia un any. Ara tinc quaranta-dos. He estudiat Filologia Anglesa, treballo, i tinc dos fills. He sigut membre de la Junta de l’Alzinar i de la Comissió de Festes de Sant Isidre durant anys.
He vist créixer Masquefa molt ràpidament, però malauradament els serveis exigits per aquest creixement no han crescut de manera proporcional. Com a mare, vull un col·legi en condicions, vull més parcs infantils i zones verdes, vull un complex esportiu amb la piscina promesa des de fa tant de temps. Vull un poble amb facilitats, no amb deficiències.

·
Marc Antoni Sánchez i Valiente
Ara fa 25 anys que vaig néixer a Igualada, tot i que sempre he viscut a Masquefa. Primer, al nucli urbà, després a la urbanització del Maset, i actualment a la de Can Valls. La veritat és que conec el poble des de diversos punts de vista. He estudiat arquitectura superior, i estic a punt d’entregar el projecte final de carrera. Treballo en un despatx d’arquitectura especialitzat en urbanisme.
Crec que el primer que ha de fer l’Ajuntament de Masquefa és controlar el creixement urbanístic d’aquests últims anys, i centrar-se en adequar els serveis a les necessitats actuals (i futures). A partir d’aquí, caldria millorar la qualitat dels parcs i jardins i acabar les urbanitzacions. S’han d’oferir noves propostes a la gent jove, ja sigui a nivell esportiu, cultural o lúdic. Així com també cal disposar de punts d’atenció per la gent gran. A part d’aquestes propostes, considero que és bàsic escoltar a tothom, actuar amb transparència i honestedat i així, entre tots, poder decidir què és el millor pel poble.
·
Alexandre Pujades i Vicent
L'Alexandre és d'Alboraia, el poble valencià on hi ha l'altre Masquefa. Participa en diverses iniciatives socials i culturals i és un membre actiu del grup de dimonis de l'Avern d'Alboraia. Va ser l'organitzador de les VI Jornades Diableres del País Valencià, en les quals hi va promoure la participació dels diables de Masquefa.

A l'Àlex li hem demanat que participi a la nostra candidatura ja que tenim la intenció de promoure i fomentar les coneixences, els lligams i els contactes amb els pobles d'arreu on Masquefa hi tingui alguna mena de relació o concomitància. I d'aquests pobles, un dels primers podria ser Alboraia i l'Àlex ens hi podria ajudar força i molt bé.
·
Mª Àngels Mas i Tort
Vaig néixer i vaig créixer a Masquefa. Vaig estudiar Turisme i Relacions Públiques. He participat en diversos grups i iniciatives cíviques, com ara en la Comissió de Festes de Sant Isidre, la Colla de Bastoners i Bastoneres, ... He treballat en la promoció i organització d'espectacles i en la organització i gestió d'esdeveniments, també de cargolaire, vaig muntar i gestiono una granja de cargols.
Es molt difícil dir en quatre línies el que volem per a Masquefa. M'agradaria que Masquefa tornés a ser una vila més creativa i més activa culturalment. Crec que l'Ajuntament s'hauria de preocupar més per l'entorn i el medi ambient i que s'hauria de començar a pensar en fer zones per a vianants en la Masquefa històrica i s'haurien de treure els cotxes de la voravia, tothom hi sortiria guanyant. Voldria una Masquefa neta i polida.
·
Marta Palomo i Gràcia
Fa força anys que visc a la urbanització del Maset i crec que l’Ajuntament hauria d’entendre que les urbanitzacions també són Masquefa i hauria d’atendre més bé les seves necessitats. Cal que s’afronti amb decisió l’acabament de les urbanitzacions i la dotació de infrastructures i serveis. Cal millorar la vigilància i la seguretat d’aquests barris més perifèrics.
·
Dídac Sánchez i Valiente
Vaig néixer a Martorell el 30 de Gener de 1984 i actualment visc a Can Valls, una de les urbanitzacions de Masquefa. Treballo com a delineant i tinc el títol de tècnic superior en desenvolupament de projectes mecànics. Practico gairebé tots el esports que puc i trobo que es necessari per a la bona formació dels joves, el realitzar activitats de grup, que requereixin, pensar, sacrificar-se, ajudar, saber-se controlar, voler-se superar... per aquest motiu trobo necessari la millora dels espais i instal·lacions destinades per aquest fi.
El desenvolupament s’ha de realitzar en tots el àmbits: cultural, social, urbanístic,... però sempre mirant per el medi ambient i per el correcte desenvolupament i creixement del poble. No canviarem el poble... redireccionar-lo cap el bon camí es el objectiu, el camí més transparent, camí que netejarem per evitar que tothom qui passi, es trobi amb obstacles i dificultats, camí que adequarem perquè la gent jove, en un futur immediat, sigui capaç de millorar el poble pas a pas, i ho farà gràcies al camí que haurem fet.
·
Penelope Crespo Blanco
Estic en aquesta llista per ajudar fer possible una Masquefa millor, per ajudar als meus companys a demostrar que una altre Masquefa és possible. Una Masquefa més neta i endreçada i amb més respecte pel medi ambient. Una Masquefa més participativa, amb un ajuntament més transparent, un poble on es tingui en compte de veritat el ciutadà.
·

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Anim que ho teniu guanyat¡¡¡¡

Anònim ha dit...

Que nivel ¡¡¡
Si no ganan estos no se en que están pensando los masquefinos, aunque de preferencias podemos decir lo mismo que de los colores; los hay para todos los gustos y no se suele basar en ningún razonamiento lógico.
Tengo ganas de que llegue el 27 para ver que pasa