divendres, 18 de maig del 2007

El Comerç és vida

Propostes programàtiques
El Comerç de proximitat

En qualsevol poble i barri la seva estructura ha de ser diversa, s’hi ha de poder viure i treballar, trobar-hi serveis i equipaments, i s’hi han de trobar botigues de tota mena, comerços de proximitat a unes distàncies adequades per tal que siguin accessibles.

Això a Masquefa ja ho havíem tingut de sempre, però la competència de les grans superfícies es implacable, les petites botigues i comerços ho tenen cada dia més difícil i si es perden aquests comerços també perdrem qualitat de vida i perdrem una manera d’entendre la vida d’un poble.

Les botigues, els establiments petits, el comerç de proximitat, no només compleix una funció comercial, també genera llocs de treball i és un motor de desenvolupament econòmic. Aquest comerç s’ha de considerar com un servei personalitzat i de qualitat per als veïns. També fa una funció social, de sociabilització, cohesió i relació entre les persones. Permet crear un teixit social més estret, un major contacte entre els veïns i veïnes, ajudant a millorar la coneixença de tots ells. El Comerç és vida.

La vida dels pobles depèn molt del petit comerç, les botigues són part de la identitat de cada poble, i aporten importants lloc de treball, llocs amenaçat seriosament si aquests petit comerç desapareix.

Per tot això, creiem que cal donar suport al petit comerç.

Conjuntament amb els botiguers i les seves associacions caldria elaborar un pla de dinamització del comerç local i cercar el suport del Departament de Comerç de la Generalitat, les altres administracions i la Cambra de Comerç per a poder-lo portar a terme.

Cal fer campanyes informatives i de promoció del comerç i campanyes de fidelització del consumidor.

Cal ajudar al comerç perquè es pugui adaptar a les noves necessitats, a l’especialització comercial, l’oferta de nous productes, dels nous hàbits dels consumidors.

Creiem que també seria beneficiós tant pel conjunt dels vilatans, per la gent quan van a comprar i també per al petit comerç, començar a establir zones per a vianants i reorganitzar millor i de manera més racional la circulació i les zones d’aparcament.

Si s’aconsegueix mantenir i revitalitzar el petit comerç tothom en sortirà beneficiat, els botiguers i tota la gent de Masquefa, com a consumidors i també com a ciutadans i així també es contribuirà a la millora del poble, de la seva pluralitat i de la seva vitalitat.
*