dimarts, 15 de maig del 2007

La joventut també és una prioritat

Propostes programàtiques
Joventut

Estem d’acord que l’Àrea de Joventut ha de procurar que hi hagi una bona oferta d’actes lúdics i festes, però aquesta àrea no s’ha d’ocupar només d’això, els problemes amb que es troben els joves son de tota mena i l’Ajuntament ha de procurar ajudar-hi en tot el que pugui.

Les polítiques de Joventut de l’Ajuntament han de ser polítiques transversals, això vol dir que a cada regidoria, a cada Àrea, han de tenir en compte en les seves actuacions aquest gran sector de la població. I l’Àrea de joventut ha de canalitzar-ho i vetllar per tal de que es tinguin en compte.

El treball i l’atur. L’habitatge. L’associacionisme juvenil. La sociabilització dels joves. La integració dels joves nouvinguts. L’ensenyament. La cultura, les activitats artístiques i les activitats musicals. La salut, la sexualitat, les drogues. L’esport. El lleure i els actes lúdics. Tot aquest llistat anterior són algunes de les temàtiques en les quals cal incidir molt especialment l’Àrea de Joventut i també les altres àrees de l’Ajuntament.

Per a portar a terme tot això proposem la creació del Consell de la Joventut. Un consell representatiu de tots els joves i dels seus grups, a través del qual es podria canalitzar totes les seves inquietuds i les seves necessitats.

Aquest consell també hauria de fer propostes concretes i assenyalar-ne les prioritats. Algunes de les propostes que els joves d’Alternativa de Masquefa ja fem, són aquestes:

- Habilitar més espais oberts i també espais coberts/tancats, de llocs de trobada per a joves.
- Adequar locals per assaigs dels joves músics.
- Promoure i organitzar intercanvis, trobades i coneixences amb joves d’altres indrets, dels Països Catalans, d’Espanya i d’arreu.

L'ajuntament ha de treballar conjuntament amb el jovent en la realització dels projectes i iniciatives que aquest col·lectiu porti a terme en benefici del seu desenvolupament i de les propostes que estiguin relacionades amb les arts, la música, la cultura, etc. Això comportaria la col·laboració per part de l'ajuntament amb subvencions dels actes i els programes a desenvolupar. Que el joves puguin tenir l'ajuntament com un recurs, mai com un impediment.
*