dimarts, 15 de maig del 2007

La policia al servei dels ciutadans

Propostes programàtiques
Policia i Seguretat Ciutadana
El servei de la policia local gairebé sempre ha estat controvertit a Masquefa. Els diversos governs municipals i els diversos regidors de governació no han sabut donar unes directrius adequades i coherents.

La policia ha de ser entesa com un servei als ciutadans i no al govern municipal de torn. I més enllà de les actuacions policials l’ajuntament ha d’establir polítiques municipals encaminades a evitar actes incívics i vandàlics, infraccions greus, bretolades perilloses, destrucció de mobiliari urbà, ...

S’ha d’establir un pla d’actuació i de seguretat ciutadana i aquest pla s’ha d’elaborar amb la implicació de totes les regidories i regidors de l’Ajuntament i amb la participació dels agents de la policia local i també dels veïns, les associacions veïnals i dels barris i els diversos sectors de Masquefa.

Cal demanar la coordinació de manera més efectiva amb els mossos d’esquadra i els altres cossos policials i d’auxili.

També s'ha de dotar a Masquefa amb un nombre d'agents adequat en relació a les necessitats actuals, ja que el que tenim en aquests moments és pràcticament insuficient donat l'augment de població i l’engrandiment de la nostra vila. Si també tenim en compte que han de cobrir els serveis de les urbanitzacions trobem que el nombre d'agents és clarament deficitari.

A la policia local cal dotar-los dels instruments necessaris per a poder realitzar bé la seva feina, cal donar-lis unes instruccions adequades i, de la mateixa manera que es fa amb qualsevol treballador, reclamar que facin bé la seva feina i cal deixar ben clar a tothom que per sobre de tot la policia està al servei dels ciutadans.
*