dimecres, 16 de maig del 2007

Les urbanitzacions també són Masquefa

Propostes programàtiques
Les Urbanitzacions
Can Parellada. El Maset. Can Quiseró. Can Valls

A finals dels anys 60 es van començar a fer les urbanitzacions de Masquefa i malgrat que han passat 40 anys, aquestes urbanitzacions, aquests barris, encara estan per acabar. Encara estan mancades d’alguns dels serveis més bàsics de qualsevol nucli de població.

Això no pot seguir així. Agradi o no, l’Ajuntament no pot posar més el cap sota l’ala i ignorar la realitat d’aquest barris. A Masquefa tenim unes urbanitzacions molt grans que no gaudeixen de les infrastructures necessàries, tant en asfaltat de carrers con en serveis de transport o de caràcter social.

Pel nou l’Ajuntament una de les primeres prioritats ha de ser l’acabament de les urbanitzacions i la dotació de infrastructures i serveis. I això cal fer-ho posant-se d’acord amb els seus veïns i amb la col·laboració de les altres administracions publiques.

Es primordial fomentar les associacions de veïns a les urbanitzacions amb la finalitat que es pugui dur a terme una tasca conjunta entre ajuntament i veïns de cara a les mancances que aquestes presenten.

Les urbanitzacions formen part de la nostre vila, donen vida a Masquefa, i per tant hem de procurar que aquestes gaudeixin d'un tractament igualitari a la resta de la localitat.

Per altra banda, cal tenir en compte que la historia d’aquests barris, de quan només eren masies i camps de conreu, de quan es van començar a urbanitzar, de les seves cases habitades al principi gairebé només en caps de setmana, per vacances i a l’estiu, fins ara que, en bona part son residències de tot l’any, la historia d’aquests barris i de tota la gent que hi ha viscut, també és historia de Masquefa. I aquesta historia també l’hem de poder conèixer i assumir tots els masquefins, Per això, també proposem que tot aquest llegat es reculi i documenti adequadament i es posi a disposició de tota la ciutadania.
*