dimecres, 16 de maig del 2007

La salut és cosa de tots

Propostes programàtiques
Salut

Les competències principals del sistema sanitari no corresponen a l’Ajuntament, són competència de la Generalitat de Catalunya, però l’Ajuntament ha de prendre nota puntualment de les seves deficiències i ha de reclamar amb més contundencia que s’adoptin mesures efectives i immediates.

Actualment el CAP de Masquefa està saturat, no dona l’abast i no pot prestar les atencions necessàries amb la prestesa que caldria. Ens diuen que quan el nou ambulatori estigui fet tot això ja no passarà, però no es pot permetre que estiguem més temps amb la situació actual. Per ara mateix, calen més metges, més personal sanitari i més personal d’atenció a la gent, cal que l’ambulatori estigui a ple rendiment de les 9 del matí a les 9 del vespre i cal que hi hagi guàrdia medica les 24 hores del dia. I per aconseguir tot això ben aviat l’Ajuntament s’hi ha d’implicar més decididament.

A Masquefa no gaudim d'una atenció sanitària d’urgència les 24 hores, ni d'hospital, la població ha d'anar a Martorell o Barcelona en casos greus, i creiem que Masquefa hauria de comptar amb uns serveis adequats a les necessitats dels milers de ciutadans que conformen la nostra població.

A més, l’Ajuntament hauria de prendre les mesures necessàries per a poder donar resposta a altres aspectes sòcio-sanitaris: l’atenció a persones malaltes que viuen soles, a la gent gran, persones dependents o amb mobilitat reduïda ...

L’Ajuntament també hauria de millorar i intensificar la promoció de la medecina preventiva, fent campanyes de promoció de la salut i d’educació sanitària, hàbits i conductes saludables, salut nutricional, ..

La salubritat de l’aigua, de l’atmosfera i de l’ambient de Masquefa, també és un tema que preocupa, l’Ajuntament n’hauria de fer un seguiment puntual i donar-ne la informació, per això cal que tingui tota la cura en la: Vigilància, control i informació sobre l’aigua de consum. Vigilància, control i informació de l’abocador i les seves les emanacions. Vigilància, control i informació de qualsevol font de contaminació. ... No es pot parlar de la salut d'una població si abans no es posen unes bases preventives de salubritat allà on es viu, i a Masquefa en l'actualitat estem patim greus problemes de contaminació atmosfèrica i segurament també de les aigües de les nostres rieres i de la degradació de la terra, flora i fauna degut al proper macroabocador.
*

1 comentari:

Anònim ha dit...

CIU ya ha puesto en marcha el nuevo ambulatorio?
Quizás nos ha engañado a todos tres años después hace un parche y quiere ampliar el viejo y desastroso.