dissabte, 19 de maig del 2007

Tots hi estem involucrats

Propostes programàtiques
Entorn, medi ambient i sostenibilitat

L’Ajuntament ha de tenir com a premissa la defensa i protecció de l’entorn i el medi ambient i també aconseguir un desenvolupament equilibrat i sostenible.

Per aconseguir un equilibri sostenible s’ha d’actuar de manera global en totes les coses i cal la implicació activa de les administracions, de totes les persones i de tots els sectors socials i econòmics. L’Ajuntament ha de promoure tota mena de mesures que ho facin possible i ha de prendre les decisions adequades en les coses que hi tingui competències, tant en la planificació com en la gestió i en les activitats.

S’ha de preservar i protegir el nostre territori, el medi ambient i els seus habitats naturals, els espais naturals i els forestals, el paisatge, les activitats agrícoles i ramaderes. Cal evitar també l’ocupació innecessària de sòl, ja que és un recurs limitat, no renovable. La configuració del territori de Masquefa es força singular, un territori argilós, una carena de més o menys amplades, envoltada de torrents i rieres, en alguns moments de la historia conreats i aprofitats exhaustivament, i sempre, amb uns habitats d’una gran i rica flora i fauna. Cal preveure totes les mesures possibles per tal que aquesta protecció i preservació sigui eficient i efectiva. Algunes de les mesures a prendre serien:

Declaració de zones naturals protegides. Inventari i estudi de les diverses zones, les geomorfologies i els seus habitats. Cal tenir una cura especial de les rieres i torrents de Masquefa. Netejar de porqueries i runes els torrents, barrancs i regarots. L’arranjament de camins rural. Elaborar la ruta de les fonts, inventari i recuperació de les fonts naturals de tot el terme. Preservació de les masies i els seus entorns, les barraques dels horts i les vinyes. Una gestió adequada i correcta de tots els espais naturals.

S’han de preservar tots els nostres boscos i de manera molt especial el bosc de l’Alzinar, cal procurar la seva regeneració autòctona d’alzines i l’altre vegetació pròpia d’un alzinar. Públic o privat el bosc de l'alzinar és i ha estat una senyal d’identitat de Masquefa i cal considerar-lo com un patrimoni de tots que cal conservar i preservar per tal que totes les generacions el puguin conèixer i gaudir.

Cal vigilar, prevenir i lluitar contra tota mena de contaminacions, de les aigües, de l’atmosfera, la del sòl, ... En la contaminació acústica, cal fer campanyes d’informació, revisar les normativa sobre els sorolls i vigilar el seu compliment. La contaminació lumínica a tota la zona de Masquefa és molt gran, l’ajuntament hauria de fer un pla de substitució de les làmpades de l’enllumenat urbà que no s’ajustin a aquests criteris i vigilar que no s’excedeixi en qualsevol mena d’il·luminació exterior. S’ha de vigilar també la contaminació electromagnètica i regular les instal·lacions, torres i antenes, que poden ser focus d’aquesta contaminació.

S’ha impulsar la implantació d’energies netes i adoptar mesures per l’estalvi energètic en totes les instal·lacions publiques i cal assessorar i ajudar aconseguir ajudes per a renovacions d’estris i instal·lacions d’energia renovables. Proposem també la instal·lació d’un parc d’energia solar tèrmica, amb participació pública, de l’Ajuntament, i participació social, dels grups i persones que hi vulguin participar.

El Programa de les Nacions Unides per al Medi ambient ha proposat plantar durant el 2007, un total de 1.000 milions d’arbres a tot el món per ajudar a reduir la contaminació que provoca l’escalfament de la terra. Això equival a plantar 9 arbres per quilòmetre quadrat, a Masquefa, que té 17,06 quilometres quadrats, ens correspondria plantar 154 arbres. Però Masquefa està en una de les zones del món que més contamina. Per això proposem que l’Ajuntament promogui la plantació a Masquefa de com a mínim 154 arbres aquest any 2007 i 154 arbres més cada any en els propers quatre anys, cosa que faria 770 arbres, i que aquestes plantacions es facin amb la participació i la col·laboració de la ciutadania.

Cal reduir i gestionar millor els residus urbans, s’ha de començar a fer la recollida de residus separadament per fraccions, Masquefa incompleix aquesta obligació des de l’any 1999, i cal fer-ho amb un sistema que sigui efectiu i sigui còmode pels vilatans. S’ha de promoure el reciclatge casolà de la fracció orgànica, proposem que l’Ajuntament redueixi un 50% el rebut de les escombraries a la gent que facin compost a casa dels residus orgànics. També s’ha de promoure i incentivar la reutilització d’aigües residuals i les de la pluja.

L’Ajuntament també s’ha d’implicar de manera més activa per aconseguir tancar l’abocador dels Hostalets de Pierola. A més, cal vigilar de prop les seves activitats i el seu funcionament. Proposem establir una xarxa de vigilància, amb la col·laboració de la ciutadania, la qual informaria puntualment de les irregularitats, les molèsties i les pudors de l’abocador. També proposem que l’Ajuntament disposi d’una assessoria jurídica per tal que totes les persones que volguessin, puguin presentar reclamacions i, s’hi s’escau, reclamar indemnitzacions pel mal funcionament de l’abocador i pels perjudicis i les molèsties que provoca i ha provocat.
*

8 comentaris:

Anònim ha dit...

He asistido al acto de debate de las candidaturas y he sacado la siguiente conclusión, pongo en primer lugar quién en mi opinión peor lo ha hecho:
Partido Popular: Hay que tener muy poca verguenza para presentarse sólo por intereses propios y dar la imagen tercer mundista que han dado.
PSOE: En la cara se le apreciaba, que las mentiras no estaban colando.
Una duda: Le han hecho una pregunta que más o menos decía: ¿Dentro de las nuevas ideas se incluye el actuar con transparencia y legalidad? Ha respondido con un Si rotundo, por tanto esta claro: antes no actuaban con legalidad ya que esto entra dentro de las nuevas ideas.
ENTESA: Buena voluntad pero sólo eso, falta rodaje.
ERC: Seguia el guión a rajatabla, además se notaba mucho que las preguntas se las ponían "a huevo"
CIU Y ALTERNATIVA: En mi opinión similares pero si tenemos en cuenta que unos están dentro y tienen más información y capacidad para "colorear" la respuesta, entonces no hay duda Alternativa es quién mejor lo ha hecho y ha dado un toque de como se ha de actuar en un Ayto. serio.

Anònim ha dit...

Lo siento no comparto tu opinión. Alternatia ha cometido varios errores:

1. No se considera un partido político y legalmente es necesario para presentarse a una elecciones.
2.El cap de llista dijo que no era la mejor opción. Entocés para que te presentas.
3. En el núcleo duro de su programa defendió que querian controlar el crecimiento. Estamos en un pais capitalista libre. Ese tipo de intervención no es muy legitimo y a los 1000 votantes nuevos no nos gusto nada nos discriminó con frases como a los que han venido ya los tenemos que aceptar pero no queremos más.
En materia de abocador dijo que solo haría dos propuestas una patrullas de voluntarios para controlar al abocador y poner a disposicón de particulares los departamentos jurídicos del ayuntamiento para que denunción a modo individual. Para realizar las dos propuestas no necesita estar en las elecciones cede toda la responsabilidad a terceros y alternativa que papel asume en todo ello.Creia que había más compromiso.
Para mi casi estuvo mejor la chica de la entesa que por lo menos no habló.
Me ha decepcionado y tenia previsto dar mi apoyo a alternativa.

Anònim ha dit...

yo fui al debate lo que entendi, es: que Altenativa de Masquefa nunca dira por si misma que es la mejor opcion,eso lo decide el pueblo de Masquefa,y me parece muy bien.
Las respuestas era claras y esta cadidatura es de independientes,no son de ningun partido politico,me gusta. Adelante teneis mi voto

Anònim ha dit...

Al segundo comentario sólo le puedo decir: !!No te has enterado de nada¡¡
Como muy bien han dicho a continuación de tu comentario, ya tienes las respuestas a tus puntos 1 y 2.
Al punto 3: lo que dijo, no es: ¡¡no queremos que venga más gente de fuera¡¡, a secas, sino que además comentó algo indicando ¡¡no más crecimiento sin tener los servicios y infraestructuras¡¡, y ¡¡Los que están aqui ya los aceptamos como del pueblo¡¡, no se parece en nada a tu frase
El crecimiento sin control y especulativo lo único que conlleva a la larga es un incremento del endeudamiento, por eso ahora estamos sobre 500 millones y si siguen los mismos, de aquí a cuatro años estaremos sobre los 1000 (en Vilanova del Camí ya están sobre 1700). ¿Es a este punto donde quieres que nos lleve el sistema capitalista?.
En el tema del Abocador dijo mucho más, y tuvo la valentía de decir: nosotros estamos a favor de que se cierre el Abocador y para ello haremos múltiples; esfuerzos como algunos de los que has enunciado tu.
Y por último dudo mucho que tu seas recién llegado al pueblo, más bien considero que eres de los que no salieron muy bien parado del debate. Suerte la próxima vez¡¡

Anònim ha dit...

Mi opinión sobre el debate:
Pues yo estoy de acuerdo con el primer comentario. También asistí al debate y sin duda Alternativa y CIU son los que salieron mejor parados. La chica de Entesa tendrá buena voluntad pero no vino a decir nada "estamos en el ayuntamiento pero no estamos" creo que ni ella misma sabía donde estaba. Mención aparte merece el Sr. Morabén. Y la mentira más lograda del debate la de la Sra. Teresa Estruch "a cambio del soterramiento del tren nos van a edificar encima y no se podrá hacer el paseo", se lo sacó de la manga, cualquiera que tenga la más mínima idea de aspectos técnicos en la construcción o urbanismo sabe que eso es IMPOSIBLE, pues se crea una servidumbre y en ella no se permiten esas edificaciones. Más tarde ya perdió los nervios con las preguntas de l'Alzinar y sus respuestas en plan victimista eran "es que van a por mi, yo que sé, yo no sé nada de eso...". Tiene razón Sra. Estruch, en estos últimos cuatro años usted no sabía nada...
ERC sin perder el hilo, todo preparado, no se puede decir que mal. Y Francesc Mas creo que ha ganado bastantes puntos en el debate, sobretodo gracias a la respuesta a la tan esperada pregunta sobre su relación laboral con Cespa. Por supuesto que conseguirá representación, pero quien no lo tengo nada claro que la consiga es Entesa... Creo que quedaron un poco fuera de juego. Saludos y adelante!!!

Anònim ha dit...

Solo un aspecto técnico y no soy del pueblo soy de Sant Andreu de la Barca. OS deseo ante todo suerte pues me gusta los alternativos. Si se puede construir sobre los tuneles. El metro de Barcelona es un buen ejemplo al igual que el que están haciendo en el Prat de LLobregat o por eso ocurrio lo del Carmel.

Anònim ha dit...

Una cosa es el metro de Barcelona o la obra que están haciendo en el Prat, donde las profundidades a las que trascurre el túnel son en según que tramos superiores a los 20 y 30 metros o más, para no afectar las cimentaciones de los edificios. En el caso de Masquefa eso sería inviable, porque para llegar a esas profundidades y mantener la pendiente máxima para el trazado del ferrocarril se tendrían que modificar algunos kilómetros de trazado. Si eres de St. Andreu de la Barca te servirá como ejemplo el soterramiento del ferrocarril de tus vecinos de Pallejà. Te imaginas edificios sobre esa losa de hormigón?

Anònim ha dit...

Te voy a explicar más soy tecnico en edificación pública, y si vivo en Sant Andreu de la Barca. El Prat es el ejemplo más complicado por que es un Delta y si sois ecologistas sabreis que un Delta es una masa de tierra sobre una masa de agua. Actualmente estamos finalizando la tunelación para el metro y crei conveniente explicaros que si se puede construir sobre un tunel. Que toda Barcelona esta llena de tuneles, Madrid...etc. Solo es necesario que el tunel sea de hormigon. Actualmente somos capaces de construir incluso sobre el agua, la mayoria de puertos son flotantes y se construye encima. Es muy frecuente usar el hormigón para este tipo de construcciones. No se si es posible o no soterrar el tren en Masquefa pero si se que se puede construir y que Ferrocarriles es la propietaria de los terrenos de la vía y alrededor y que suele pagar las obras revalorizando los terrenos (en Palleja tuvieron que dar los mismo metros de terreno a cambio de usar el de encima de la vía). Os lo comento sin ningún tipo de acritud sigo pensando que las candidaturas independientes son buenas para las poblaciones pero creo que así os puedo ayudar.
(Por cierto vivi en Masquefa hace unos 10 años).Leo el diario de Masquefa.